Ben jij al fan op Facebook?

Sluiten

Blog

De blog van G-Bikes

 • G-bikes enduro camp 2.0 maandag 17 april 2017

  G-bikes enduro camp 2.0.

  We zijn ondertussen al wel een maand verder dan het weekend, maar eindelijk ff de tijd gevonden om het relaas van het weekend te schrijven. En wat was dat voor een weekend... Pfff gewoonweg zalig maar we gaan beginnen bij het begin (maar niet alles moet uit de doeken gedaan worden want dan had je maar moeten meegaan).

  Na een hoop gepuzzel om alles in de bus te krijgen, (zeker toen ik tot de constatatie kwam dat mijn eigen machien er nog niet inzat) konden we nog redelijk op schema vertrekken. Maar soit, we waren gepakt en konden doorrijden naar de Q8 om de vanne-bus nog op te pikken en daarna koers te zetten naar Miltenberg. Ter hoogte van Genk kwamen we nog een Genkse lifter tegen die blijkbaar op zijn verjaardag het huis was ontvlucht. We hadden nog 1 plaats over in de bus en toch een reserve fiets mee dus dat kwam ineens goed uit. Van verkeer hadden we vrij weinig last maar doordat Jeroen Absalon de Fred zijne auto bijna van een inside carwash ging voorzien toch maar ff gestopt voor een kleine pitstop en daar ineens iets kleins te eten. Alleen nam dat laatste wel de tijdsduur in van een 5-gangenmenu. Door deze "korte" pitstop waren we dus wel onze verkenningstocht kwijt gespeeld. Kleine domper op de feestvreugde dat achteraf snel bleek vergeten te zijn.

  Om iets na 17u waren we aangekomen. Kerstin stond ons al vol enthousiasme op te wachten aan 1 van de apartementen. Na een klein beetje chaos door de roestige kempisch/duits/engelse woordenwisseling wist iedereen waar zijn slaapplaats was. De apartementen waren op voorhand al ingedeeld maar de kamerverdeling moest elk apartement nog voor zich uitmaken. Om 19u was het verzamelen voor een "rustig" en gezellige kennismakingsavond. Dit doordat alle deelnemers mekaar wel kende via de fb-groep van GBMF of vanuit de winkel. Maar samen op weekend gaan is nog een extra uitdaging. Kerstin had een leuke winery in gedachten om te gaan eten en een glaasje te drinken. Bij aankomst bleek het redelijk druk te zijn en de eigenaars vroegen of we ermee inzaten om bij andere mensen aan tafel te schuiven. Door onze uitgebreide sociale vaardigheden was dit natuurlijk geen enkel probleem voor ons. Zo gezegd, zo gedaan. Zo zaten we verspreid over 2 of 3 tafels. Gezelligheid troef en de glazen wijn werden flessen en de flessen werden... nog meer flessen. Uiteindelijk bleken er 30 flessen overheerlijke wijn soldaat gemaakt te zijn. Wss door het lekkere eten werd er goed gelachen, nieuwe sociale contacten gelegd met onze Duitse medemensen. Enkel den Joe ging liever vluchten tegenover de moeite te appriciëren van zijn kameraden die hem aan zijn "deutshe traumfrau" wilden helpen, haha. Man, man, als ik aan die avond terugdenk. Dan zie ik nog altijd Bart zijn blik "Jerry, hier moet ik toch ff een mindset voor uitvoeren", haha. Nieuwe websites leren kennen waar je werkelijk alles kunt terugvinden. Zeker eens uitproberen: www.evyverstrepen.comcomcom.be Zelfs de Ludo vonden we terug. Dit was onze 2de coach voor het weekend Alex maar die kwam binnen toen het nodige druivensap al was geschonken en werd ineens gedoopt tot Ludo (Dierksens). Een verjaardagtaartje voor Bart hadden we niet voorzien maar de mensen wilden ons toch nog even verder helpen met 2 theelichtjes die hij voor zijn verjaardag mocht uitblazen na een mooie "happy Bday" dat door de ganse zaal werd gezongen buiten een paar verdwaasd kijkende duitsers geteld. Rond 23u of iets later begon Kerstin toch een beetje zenuwachtig te worden want zij moesten de volgende dag ons nog clinic gaan geven haha. We vroegen de rekening maar toen kregen we nog 2 flessen van het huis. Nadien zijn we wel wijselijk naar de apartementen gegaan.

  Om 6u was ik en shreddy Wimpy al terug wakker en voelde me verbazend fit na de vorige avond. Omhalf 7 was ik het beu om in bed te blijven liggen (thuis begin ik meestal gewoon al te werken) dus besloot ik voor een gezamelijke ochtendrun te gaan maar die moest ik uiteindelijk toch solo gaan doen. Maar dit deed uiteindelijk wel super. Na een deftig ontbijt wat dik in orde was en een stevige klim konden we aan het eerste deel van de clinic beginnen. Na de opwarming en focusgame splitsten we op in 2 groepen. We begonnen terug met de basics, de positionering op je bike, cornering en bunnyhop. Na de beginoefeningen konden we aan de slag op het oefentrack met mini tables enz. In het begin lijken het dikwijls stomme oefeningen maar het geheel zie je toch na een aantal weken er op je eigen op doorwerken. Lunchtime!!! Tijdens de lunch blijkt dat onze Joe nog serieus worstelt met de negatieve gedachten over zijn crash van vorig jaar en dat speelt hem serieus veel parten. Kerstin besluit om hem even one-on-one mee naar buiten te nemen en een beetje mental coaching met hem te doen in combi met drukpunten. Nu weet ik niet waar Kerstin juist op gedrukt heeft maar het had wonderen verricht want hij was een totaal andere persoon, terug den oude Joe. Na de lunch was het nog ff braketechnics om verder te gaan op de übervette Tobytrail. Na de 2de run van de trail zat de dag erop voor de cinic. Aflsuiten met een pintje en richting de apartementen om te douchen. Want om 19u had Kerstin terug gereserveerd in de plaatselijke bierbrouwerij in Miltenberg. Om de 1 of andere reden was de sfeer toch een stukje minder uitgelaten dan die van vrijdagavond. Maar hadden vooral een supergezellige avond zonder al te veel grote uitspattingen. Maar er werden al wel besprekingen voor G-bikes enduro camp 3.0 (Sölden) besproken. Biken,good food, good company and great beer, that's what it's all abaut!!! Great ending for day2.

  Op zondagmorgend stond het afscheid al op het programma van onze gastvrouwen die voor ons zorgden. De ene had het blijkbaar al wat erger met het afscheid dan de andere. We trokken naar een andere setting een beetje verderop waar we aan onze switch-backtecniek, endo en trapjes gingen oefenen. Deze keer ook met de wisseling van coach. Nu moet ikzelf eerlijk toegeven, ik ben nu al meer dan 23jaar met mtb bezig en je techniek veranderen is niet zo simpel. Zelfs onnatuurlijk in het begin, maar oefening baart kunst. Ik ben nu een maand verder en mijn flowtechniek voor in de corners gaat vlotter dan ik m uitduw. Ook hier zaten we weer op zalige trails om onze pas aangeleerde techniek ten volle te gebruiken. Ook de endo's waren superfun om te oefenen. Na de lunch was er nog een gezamelijke trailride voorzien. The perfect way to end this weekend. Ik wil zeker iedereen nog bedanken om er samen met de coaches Kertsin Kögler en Alex Gaul en mij een fastastisch weekend van te maken.

  Thanks 2 Wim Vanderzanden, Ivan Bartholomeus, Danny Van de Pol, David Branson, Joeri Bernaerts, Kris Verbesselt, Davy Sjongers, Bart Leekens, Jelle Speltinckx, David Ketelaers, Johan Pauwels, Jeroen Baeten, Frederik Wertz, Stefan Boeckx, Mattias Peeters, Dave Van Camp, Frederick Van de Velde voor het geweldige gezelschap!!!

 • Spiuk
 • GripGrap
 • Orbea
 • SQ lab
 • Born
 • Lezyne
 • BMC Switzerland
 • Norta