Ben jij al fan op Facebook?

Sluiten

Blog

De blog van G-Bikes

 • G-bikes @Winterberg woensdag 27 juli 2016

  YESSSSS, het is woensdag middag en we kunnen vertrekken op onze lang verwachte biketrip naar Winterberg Duitsland!!! De BMC en orbea testfietsen staan in de bus al te popelen om te vertrekken. De caravan is ook al klaar om zijn eerste trip te maken, dus ready 4 take off. Even een snelle tussenstop in Tessenderlo waar Joeri ons staat op te wachten en we zijn weg. Een paar uur later met de nodige plasstops voor Suzy en Seppe komen we aan op camping Winterberg.  Dirk en Els staan ons hier al op te wachten, want zij komen van terugreis van de Dolomieten en Italie. Dus even alles samen opstellen nog wat eten en drinken en op tijd in ons bed voor onze eerste bikedag.

  Donderdagochtend voel ik al een beetje de zenuwen van Seppe (mijn zoon van 11jaar) om zijn eerste "echte" bikepark te rijden. Voor Dirk is het ook zijn ontmaagding om met meer dan 100mm veerweg te rijden en te bikeparken. Joeri had zijn ontmaagding al gehad in Hurtgenwald. Nog ff wachten tot Jelle en Glenn er aan komen en we kunnen met zen 5en al vertrekken. Jelle heeft er duidelijk zin in en neemt het voortouw op de tracks van de gemakkelijkste tot de moeilijkste. Voor wie nog nooit gebikeparkt heeft vind ik Winterberg wel een ideale beginlocatie. Eerst de freecross daarna de freeride, de north shore waar ik ineens boven mij heel luid op z'n hasselts "GERRY" hoor roepen. Nu was het helemaal compleet met zotte Guy en Jeffry. Met leuke treintjes begonnen de tracks sneller en sneller onder de wielen door te gaan. Jelle begon aan zijn wallrides om ter hoogste (wat ik dus totaal niet kan of durf), maar hij pusht ze altijd tot de limiet. Tot spijtig genoeg over de limiet met een zware valpartij tot gevolg. De snede in zijn bil en onderarm moeten verzorgd worden dus kiezen we voor een vroege lunch zodat hij in de namiddag goed ingepakt terug kan meegaan. Na een goede lunch vertrekken we terug goede moed, maar het is Jelle zijn dag niet en na een 2de valpartij besluit hij er de brui aan te geven. Mss is een endurobike met 150mm tochte gelimiteerd voor Jelle zijn bikeparkuitspattingen. Bij onze maagden Dirk en Seppe ging het dan weer super voor hun eerste keer (echt wel een supertrotse papa). Voor mezelf wil ik ook wat grenzen verleggen en besluit samen met Guy de hoge drop te nemen op de north shore en verder door op deze track krijg ik Guy en Jeffry overhaald om samen een treintje te vormen en zo de roadgap van 2meter te jumpen op de north shore. Zalig gewoon om die te doen!!! Het geeft me telkens zo een relax gevoel om een dagje te bikeparken, zeker nu ik meer en beter durf springen. Ik was op een gegeven moment zelfs zo relax dat ik vergat dat Dirk in mijn wiel aan het rijden was en hem zo meenam naar een vrij hoge jump op de freeride. Haha die had hij niet zien aankomen maar nam hem toch maar knap als een pro!!! Om een perfecte bikedag af te sluiten gaan we met zen allen nog een frisse drinken boven op de berg. Want op de camping is ondertussen Michelen Patricia en David, Evy en Devon ook aangekomen. De tenten staan al op en het vlees kan op de bbq's. Als the perfect ending for a perfect day heeft Joeri voor iedereen nog lekkere mojitto's klaar staan. (voor de straffe verhalen hierover moet je de volgende keer maar zelf meegaan)

  Vrijdagochtend, na het ontbijt heb ik een rit in het trailpark gepland. Dit zijn allemaal korte technische maar prachtige singletracks rond Winterberg. Seppe besluit om niet mee te gaan omdat hij zich liever gaat amuseren met Devon op het trailpark. Ik maak het mezelf makkelijk en neem de e-mtb van orbea mee om te testen. Ik moet toegeven het was ff wennen maar fun dat dat beest geeft is niet normaal. Voor de eerste keer in lange tijd kon ik Dirk bijhouden op de beklimmingen en zelf achterlaten met de vingers in de neus, haha. Maar we gingen helemaal geen wedstrijd rijden, dus samen uit samen thuis want ik ben tenslotte aan et valsspelen. Het contrast kon niet groter zijn, in de voormiddag met de e-bike in de zon en in de namiddag met de occam trail in de gietende regen. Niet dat dit ons humeur verpeste want we bleven zingen in de regen van "jij bent de zon, jij bent de zee, oh David waar is die zon?".  Krijg ik bovenop nog een hatvloek over me uit gesproken van Patricia omdat ik haar in de gietende regen extra had natgemaakt door in een grote plas te springen om Joeri terug te pakken. Uiteindelijk na 20km door de gietende regen te rijden besluiten we toch maar binnen te rijden en gewoon aan de gezelligheid met vrouwen en kinderen te beginnen na een lekkere hete douche. Deze kiezen resoluut voor fritten te eten en in Belgie is dit heel makkelijk omdat er op elke straathoek een frituur te vinden is maar in Winterberg...? Na bijna een uur rond te rijden in het centrum vinden we op 300m van onze camping een imbiss waar ze ook fritten hadden. Al een geluk want een ganse avond met fritgeile vrouwen zitten die op hun honger moeten blijven zitten is ook niet alles. Iedereen gelukkig, buiten David die ineens ontdekte dat hij zijn "ketchupregels" al een beetje vroeger had doorgekregen dan verwacht en hier niets op voorzien had. Na het eten nog een gezellige wandeling naar het slopestyle parcours en een gezellige avondwandeling met Suzy en de doggy's. Arriveren ook Tom en Katja nog, nu is heel de bende compleet. Een leuk einde van de avond zou nog een goeie frisse lekkere chouffe zijn, maar zoals altijd ben ik weer een aantal dingen vergeten waaronder deze. Dus het zal een cola zijn voor bedtijd. Slaap ze!!!

  Saturday bikeparkday!!! Maar deze valt 's morgens al letterlijk in het water . Dus besluit ik om samen met Katja en David alle tafels in onze voortent te zetten. Hierdoor zag Kito( onze jongste hond) om zelf even op wandel te gaan toen ik ff niet goed oplette. Dus ff grote paniek want iedereen die ons kent weet dat de honden heilig zijn bij Suzy en er op dat moment wel eens een kruis kan getrokken worden over mijn biketripke. Roepen kunnen we niet want de helft van de camping slaapt nog en ik wil absoluut dit nieuws niet aan Suzy gaan vertellen. Een dik kwartier later ziet Katja hem vrolijk afgelopen komen en kunnen we rustig aan het ontbijt beginnen  David en Michelhebben vandaag hun doop op het bikepark. Door de regenval is de north shore gesloten en beperken we ons tot de freecross en de freeride. Suzy houd haar bezig met wat actiefoto's te maken en Joeri en ik maken de beelden. Op de middag besluiten Joeri David en Michel om een beetje qualitytime te spenderen met de vrouwen terwijl ik die met seppe op het bikepark heb. Wederom een zalig dagje tracks rijden tot ik rond een uur of 4 ook compleet choco ben gereden en met Seppe besluit te stoppen. Na ff een korte stop aan de caravan ga ik nog snel en volledig chill de dagpasen binnen doen. Ben ik rustig aan het wandelen tot ik een enorme klap op mijn hoofd krijg. Mijn bril hangt half op mijn neus en ik besef in de verste verte niet wat er juist gebeurd is. Blijkt dat ik de slagboom van 8meter knal op mijn hoofd gevallen is. Ik zet mijn bril terug goed en wandel verder maar ben helemaal versuft tot ik ineens een hoop bloed langs mijn ogen en neus zie vloeien. Toch ff in lichte paniek terug naar de caravan waar ik toch moest gaan zitten. Uiteindelijk valt het heel goed mee, geen snede of niets, meer een grote schaafwond en serieuze nekpijn waar ik nu nog last van heb. Na wat verzorging besluit ik toch om wat gaan te liggen voor een paar uur. maar maken er uiteindelijk toch nog een leuke avond van.

  Zondag inpakdag. ondanks de slag van de bareel welke op 0-1 eindigde had ik buiten mijn nekpijn geen last. Dus besluit ik met Kito om een wandeling te maken in het trailpark aan de overkant. We wandelen de zwarte piste af en ineens zie ik een megavet stuk waar je echt superknappe actiefoto's zou kunnen maken. Dit was uiteindelijk ook hetgeen wat we hier gingen doen voor Suzy teveel last van spierpijn kreeg. Het is dubbel denk ik bij mezelf maar ik kan echt niet vertrekken zonder dat ik deze afdaling gedaan heb. Het is gewoon sterker dan mezelf. Terug aangekomen op de camping besluit ik om mijn kledij aan te doen de occam am in de bus te laden en voor we naar de bakker rijden even snel langs die afdaling te rijden een paar foto's en mijn weekend is perfect. Zo gezegd zo gedaan, Dirk, Tom, Seppe, Katja en ikzelf vertrekken met Suzy haar camera. Alleen had Katja de steilheid van de berg onderschat haha. Door een menselijke ketting te vormen en haar zo te helpen komen we op de plaats waar ik van wou af rijden om de foto te hebben zonder uberhaupt te weten of het wel doenbaar is want het ligt er gladjes bij. De eerste lukt supergoed met een aantal geweldige foto's zoals ik ze in mijn hoofd had. Maar dan was er nog de natte wortelafdaling welke ook megabeelden kan opleveren. Deze ligt er wel trickyer bij dan toen ik hem op vrijdag heb gedaan. Uiteindelijk door een totaal andere lijn te kiezen gaat deze ook mega goed en kunnen we tevreden naar de bakker rijden. Na ons laatste ontbijt is het tijd om alles in te pakken waarbij iedereen bij iedereen helpt. Het weekend is spijtig genoeg voorbij. Maar 1 ding is zeker, de honger naar enduro en bikepark is nog groter geworden en niet bij mij alleen. En het zal zeker niet het laatste evenement in deze stijl zijn dat we gaan organiseren. Ik wil ook alle mtb-friends bedanken die er mee een super weekend van hebben gemaakt.

  Stay tuned voor onze najaarskalender en rij je graag met ons mee? Maak jezelf dan lid van de "G-bikes mtb friends" en aarzel zeker niet om iets te posten of een keer binnen te springen of mee te rijden!!! Just "drop' in @G-bikes. Beetje raar om mijn eerste reisverhaal/blog te schrijven maar ik hoop dat jullie ervan genoten hebben. Gerry

 • Spiuk
 • GripGrap
 • Orbea
 • SQ lab
 • Born
 • Lezyne
 • BMC Switzerland
 • Norta