Bret 2017,

Het is weer zover!!! Het nieuwe modeljaar staat voor de deur en de laatste weken worden we reeds bestookt door verschillende releases van diverse BMC modellen. De teammachine slr disc doet zijn intrede, de trailfox amp, de all new agonist marathonbike en ook de nieuwe speedfox die deze woensdag zijn intrede gaat maken. Veel om naar uit te kijken en te testen in Turijn. Voor dit event sta ik serieus te springen, zeker na de drukte van de laatste weken/maanden.

Als reisgezelschap mocht dit jaar “den Joe” meegaan. deze stond al een paar dagen zenuwachtig gepakt en gezakt terwijl ik op vrijdag alles nog rustig bij mekaar aan het nemen was terwijl hij ongeduldig zat te wachten. Voor mij ff no stress dit weekend en gewoon genieten. David was taxichauffeur van dienst en we waren weg. Off 2 Torino!!!

Het is maar een korte trip want we komen pas vrijdag in de vroege avond in het hotel aan waar we ons eerst inchecken en vervolgens met de alpenchallenges die in de garage klaar staan naar het Museum rijden aan de overkant van het water. Deze is volledig door BMC ingepalmd en de nieuwe thuis voor de BMC sales crew, althans voor een paar weken. Boven aangekomen zien we direct al een aantal “oude” bekende collega’s alsook nieuwe die we later dit weekend nog beter zullen leren kennen. Na een korte babbel met Kerstin Kögler en Bedde nemen we ons fris pintje mee naar binnen om de nieuwe modellen te bekijken en te beoordelen. Ik moet zeggen dat mijn glas 2/3 leeg was toen ik binnen ging en bijna overliep toen ik buitenkwam. Man, man, “de kwijl liep uit mijn bakkes” om het zo plat te zeggen. Al een geluk dat mijn glas 2/3de leeg was of ik had nog kunnen gaan kuisen. Ze hebben echt hun eigen overtroffen. De grafics op de bikes zowel road als mtb zijn super, de kleuren komen veel beter uit dan op computer of eender welke instagramfoto je hebt gezien. Direct ging er al door mijn hoofd van hoe moet ik mij in godsnaam aan mijn budget gaan houden dat ik voor ogen had. Niet normaal! Hier gaat morgen serieus getest worden, als we alles gaan getest krijgen dacht ik nog bij mezelf. Terug naar buiten om ff te bekomen van al die dikke bikeporno. We voegen ons terug bij de groep die net aan tafel gaat zitten om aan de bbq te beginnen. De gesprekken kwamen vlot op gang (wat niet altijd het geval is onder collega’s). Al snel gingen de gesprekken over vanalles en nog wat tot we aan het kernonderwerp komen. Wat de leidraad van het hele weekend blijkt te worden, namelijk “zwaartekracht”, haha. Na de bbq trokken we met zen allen het Turijnse nachtleven in voor wat uiteindelijk “an epic night out” zorgde. Maar laten we het daar bij houden.

Zaterdagochtend gaat de deur ineens open van de kamer dus we schieten wakker. FUCK we zijn overslapen!!! Snel onze riding gear aan want ik heb veel testmateriaal voor de boeg vandaag. Zonder ontbijt en de zwaartekracht die nog wat parten speelt in sneltempo naar het museum. De groepen zijn al weg maar eigenlijk speelt dat geen rol. BMC heeft namelijk een heel trail/enduroparcours aangelegd achter het testdorp. ZALIG!!! 2 wallrides, een drop, rockgarden, een kleine wortelsectie en een steil stuk maakt dat dit een ideaal testparcours is om veel te kunnen testen en te vergelijken. Ik begin met de trailfox amp, ff wennen aan het feit dat ik ondersteuning krijg maar de bike voelt wel heel vertrouwd aan. Hij handeld bijna quasi net hetzelfde als “wild betty” (mijn gewone trailfox). Speels, goede gewichtsverdeling en zalig om bergop mee te gaan. Zelfs mega fun op de voorziene steile technische beklimming. Hierna is de speedfox aan beurt waarover ik wat sceptisch sta want hij is van 130mm naar 120 gegaan. Ik begin aan mijn eerste run en hij voelt wel iets anders aan dan ik van hem gewoon ben maar in een positieve manier. Net iets speelser en directer. dat zijn veerweg gekrompen is in de was merk ik zelfs niet. Maar hij gaat veel toegankelijker zijn voor veel mensen tegenover zijn voorganger. Zalig is de nieuwe uitvinding die er opstaat waar BMC een patent op heeft. Wat het is komen jullie woensdag te weten, maar ik kan je al wel vertellen dat het geweldig is. Iets wat elke trailrider of endurist al eens heeft meegemaakt gaat nu verleden tijd zijn met deze uitvinding. Na de lunchtime ga ik met de trailfox amp groep mee onder leiding van Kerstin Kögler. Zalige trailride waardoor ik het e-mtbiken echt wel begin te begrijpen en er in te geloven. En believe me, ik stond net als andere collega’s nog goed te zweten hoor. Een terug aangekomen aan het museum zit Sander nog te wachten om samen met de speedfox op het parcours nog wat te gaan shredden. Ik neem deze keer de 27.5 met 130mm ipv mijn vertrouwde 29inch wielen. Na de testrit probeert Denis me er nog van te overtuigen maar ik blijf een 29er-man ook op enduro/gebied. Ook al voelde hij fun aan om mee te rijden. Moe maar voldaan keren we terug naar het hotel om te douchen en ons klaar te maken voor de 2de night on the town.

Zondagochtend 07u30 loopt de wekker al af om in te pakken en op tijd aan het ontbijt te beginnen. Na een lekker en stevig ontbijt scheuren we met de alpenchallenges terug naar het museum om nog een paar fietsen te testen. Namelijk de nieuwe agonist moet nog aan bod komen. Weer start ik wat sceptisch aan de testrit. Tenslotte hoeveel verschil kan 10mm veerweg en 1.25 graden op de balhoofdhoek maken? Een wereld van verschil!!! Man wat een raket is me dat denk ik bij mezelf. Ik ben totaal out of shape maar deze bike laat mij mezelf tot het uiterste drijven om snelheid te maken na elke bocht. En klimmen… een berggeit is het. Mij gedacht hierover is echt steek hier een dropper post in en je hebt een veelzijde marathonbike waar je ook nog trailritjes mee kan doen. Wat de nieuwe teammachine betreft ziet deze er niet alleen super clean uit maar is hij nog stijver dan zijn voorganger en mega aangenaam om in de disc versie te rijden Geweldig hoe ze hun gamma hebben aangevuld. Na de testritjes volgt nog DE meeting met Bedde over hoe we het gaan aanpakken dit jaar qua events etc. Hier besluit ik ook ineens om de eerste officieel ondertekende trailfox amp dealer te zijn. Want niet elke dealer is ook amp dealer. Na een aantal kribbels en nog wat handdrukken zit spijtig genoeg onze trip er weer op aan Turijn. Uitchecken en back 2 Belgium.

Nu maar weer een aantal weken wachten voor de nieuwe orbea collectie.

Hope you enjoyed reading this blog & keep your funrides happening